Especials 01/09/2011

Els rebels donen als gaddafistes una setmana més per rendir-se

El Consell Nacional de Transició (CNT) de Líbia va fer, a principis de setmana, un ultimàtum als lleials del dictador perquè deixessin les armes abans de dissabte. Un portaveu del CNT diu que les negociacions “avancen”

Redacció
1 min

BarcelonaEls rebels han donat una setmana més a les forces gaddafistes perquè es rendeixin. Després que aquest dimarts el Consell Nacional de Transició (CNT) de Líbia va donar un ultimàtum als lleials del dictador perquè deixessin les armes abans de dissabte i abandonessin la resistència als últims bastions del règim –Sirte, Beni Ualid i Sabha–, ara, un portaveu del CNT, Mohammad Zawawi, ha dit avui que les negociacions “avancen”.

“No tenim pressa per arribar a Sirte; no té importància econòmica i no perdrem homes per la presa de possessió de la ciutat. Podem tallar-los els subministraments i esperar, fins i tot més d'una setmana”, ha explicat Zawawi.

El CNT ha advertit que si les negociacions amb els gaddafistes fracassen, passaran a una intervenció militar amb el suport dels bombardejos de l'OTAN. Ahir, un dels fills de Gaddafi, Saadi, va trucar als rebels per negociar el final del bany de sang. El mateix dia, però, el fill escollit del dictador, Saïf al-Islam, va instar els gaddafistes en un missatge televisiu a aguantar amb la resistència i continuar amb la guerra de desgast contra les “rates”, en referència als rebels.

stats