Especials 21/10/2011

L'ONU demana una investigació sobre la mort de Gaddafi

L'Oficina de Drets Humans de Nacions Unides considera que les circumstàncies que envolten la mort del dictador són “poc clares” perquè existeixen “quatre o cinc versions” del que va passar

Efe
1 min
Gaddafi

GinebraL'ONU ha expressat aquest divendres la necessitat d'investigar les circumstàncies de la mort de Muammar al-Gaddafi aquest dijous en mans dels rebels a Sirte, ciutat natal del dictador libi. Aquest dijous es van difondre imatges de la seva captura en què apareix encara amb vida, i això ha generat alguns interrogants sobre els fets.

“Que hi hauria d'haver algun tipus d'investigació, tenint en compte el que vam veure ahir, crec que és molt essencial”, ha dit en roda de premsa el portaveu de l'Oficina de Drets Humans de l'ONU, Rupert Colville, que ha afegit que les circumstàncies que rodegen la mort de Gaddafi són “encara molt poc clares”, ja que “hi ha quatre o cinc versions diferents de com va morir”.

Es necessiten més detalls per poder assegurar amb certesa si va morir en algun tipus d'enfrontament o si va ser executat després de la seva captura. Vistos de manera conjunta, els dos vídeos gravats amb telèfons mòbils que han aparegut, en un dels quals [Gaddafi] està viu i en l'altre mort, són molt pertorbadors”, ha afirmat el portaveu.

Colville ha recordat que el Consell de Drets Humans de l'ONU ja va designar una comissió d'investigació, que des de fa mesos investiga les violacions dels drets fonamentals comesos a Líbia. “Imagino que la comissió investigarà la mort de Gaddafi, ara que ha passat, així com totes les altres denúncies que han aparegut en les setmanes recents” sobre les violacions de drets humans comeses des de l'inici del conflicte.

stats