LES REVOLTES AL MÓN
Especials 11/04/2011

Gaddafi accepta el full de ruta de la Unió Africana

El pla de pau preveu un alto el foc immediat. Els rebels ja han dit que no acceptaran cap proposta que mantingui el coronel al poder

Agències
1 min
Gaddafi es va reunir a Trípoli amb una delegació de la Unió Africana / EFE

BarcelonaMuammar al-Gaddafi ha acceptat el full de ruta que proposa la Unió Africana per acabar amb el conflicte a Líbia que exigeix un alto el foc immediat, segons ha explicat la mateixa organització. El president de Sud-àfrica, Jacob Zuma, que s'ha trobat amb Gaddafi com a cap de la missió, ha instat l'OTAN a aturar els atacs aeris sobre objectius governamentals per "donar una oportunitat a l'alto el foc". L'oposició, però, ja ha avançat que no acceptarà cap proposta que deixi Gaddafi al poder. Les anteriors treves del coronel no han arribat a res i això és el que provoca el rebuig dels rebels a la continuïtat de Gaddafi al capdavant del país.

Zuma i quatre caps d'estat africans més s'han trobat amb Gaddafi durant diverses hores al complex Bab al-Aziziyah, residència del dictador. "Gaddafi ha acceptat el full de ruta que li hem presentat. Ara hem de donar una oportunitat a l'alto el foc", ha dit el president sud-africà, que també ha dit que la delegació africana viatjarà a Bengasi, a l'est del país, per parlar amb els contraris al dictador.

El comissionat per la Pau i la Seguretat de la Unió Africana, Ramtane Lamamra, assegura que a les converses entre Gaddafi i la missió de pau "s'ha parlat" de la renúncia del dictador. Sobre el rebuig dels rebels al pla, Lamamra ha dit: "Creiem que el que hem proposat és prou important per començar a negociar. El que fa falta és que acceptin que tenim bones intencions". "No depèn de cap força exterior, ni tan sols de la Unió Africana, decidir en nom del poble libi qui ha de ser el líder del país", ha afegit Lamamra.

stats