LA CRISI LÍBIA
Especials 30/04/2011

Gaddafi demana a l'OTAN negociar però adverteix que no dimitirà ni marxarà de Líbia

El coronel vol un alto el foc "de totes les parts" i ofereix petroli als aliats per convèncer-los que aturin els bombardejos

Agències
1 min
Rebels libis, amb la bandera del país anterior a Gaddafi, al punt fronterer de Wazin, a tocar de Tunísia, recuperat pels revoltats / EFE

TrípoliEl coronel Muammar al-Gaddafi vol negociar amb l'OTAN perquè s'aturin els bombardejos aliats sobre Líbia. Segons l'agència Reuters, ho ha demanat aquest dissabte en una intervenció a la televisió estatal i ha argumentat que el seu país no ha atacat els aliats: "Nosaltres no els vam atacar i no creuem el mar cap al seu territori. Per què ens ataquen?", pregunta Gaddafi.

"Deixeu-nos negociar amb vosaltres, amb els països que ens ataquen. Deixeu-nos negociar", ha afegit. També ha advertit que si el seu objectiu és el petroli, per ell no hi ha problema a negociar els contractes que calgui.

L'oferta de negociar amb el petroli, que parteix de la interpretació que aquest és el veritable motiu de la intervenció dels aliats, va acompanyada de l'advertiment que no dimitirà ni marxarà de Líbia. "No abandonaré el meu país", ha dit. "Ningú pot obligar-me a deixar el meu país i ningú no em pot dir que no lluiti pel meu país", ha assegurat.

Segons el coronel, està disposat a un alto el foc, però vol que sigui també per a les altres parts en conflicte, inclosa l'OTAN i els rebels.

"Líbia està preparada per assolir un alto el foc, però un alto el foc no pot ser només d'una part", ha al·legat en una intervenció en directe a la televisió.

stats