LÍBIA
Especials 22/03/2011

Gaddafi desafia la coalició internacional i jura que continuarà els combats contra les tropes rebels

El dictador promet davant d'un grup de seguidors seus la victòria contra els insurgents, mentre es reprenen els bombardejos de la coalició internacional a Trípoli

Agències
1 min
Una avió Awacs de l'OTAN, a la base aèria de Trapani, a Sicília.

TrípoliLes bateries antiaèries s'han tornat a sentir aquesta nit a Trípoli, la quarta des que dissabte van començar els atacs de la coalició internacional contra Líbia. Tot i així, avui el potencial d'aquests llançaments és inferior, segons explica la cadena Al-Jazira. Les tropes del líder libi, Muammar al-Gaddafi, han intensificat aquest dimarts els seus combats contra els rebels en diverses ciutats de l'est i l'oest de Líbia, tot i els quatre dies ja d'atacs de la coalició internacional contra les seves infraestructures i equipaments militars en diverses regions del país.

El mateix Gaddafi ha fet aquesta nit una intervenció breu retransmesa per la cadena de televisió oficial líbia per tornar a desafiar la coalició internacional. Des de la seva residència de de Bab el-Aziziya, a Trípoli, i davant d'un grup de seguidors seus, el dictador libi ha jurat que continuarà els combats i ha promès la victòria contra els rebels.

La ciutat de Misrata, la tercera líbia, a 210 quilòmetres de Trípoli, ha estat objecte d'intensos bombardejos per part de tancs i artilleria pesada de Gaddafi, segons ha assegurat un portaveus dels rebels a la cadena de televisió qatariana Al-Jazira. En aquest sentit, un portaveu militar de Gaddafi ha afirmat que les seves tropes tenen el control d'aquesta ciutat, fet que han desmentit les tropes rebels. Segons testimonis de Misurata citats per Al-Jazira, en els bombardejos d'aquest dilluns van morir almenys 40 persones. Algunes fonts rebels indique que els ferits van superar els 300.

stats