LES REVOLTES AL MÓN
Especials 08/09/2011

Gaddafi nega que hagi fugit al Níger

El dictador libi diu en un nou missatge d'àudio que els rumors que el situen fora de Líbia formen part de la “guerra psicològica” i de les “mentides” dels occidentals

Agències
1 min

TrípoliEl dictador libi Muammar al-Gaddafi ha dit aquesta matinada, en un nou missatge d'àudio difós per la cadena de televisió siriana Al-Rai, que els rumors que en els últims dies apuntaven que podria haver fugit de Líbia cap al Níger formen part de la "guerra psicològica" i són "mentides". En el missatge, Gaddafi incita els libis perquè s'aixequin en armes contra els rebels i acusa el Consell Nacional de Transició (CNT) de ser un front dels poders occidentals. "Van ser espies per als italians i ara són espies per a França”, ha explicat el coronel, que ha qualificat els invasors de “rates” i “gèrmens”. El coronel no ha donat cap detall sobre on s'amaga.



"La terra líbia és vostra”, ha dit Gaddafi, “i l'heu de defensar contra aquests traïdors, els gossos, aquells que han estat a Líbia i que tracten d'apoderar-se de la terra”, ha afegit el coronel. “Heu de capturar tots els que treballen amb l'OTAN i el Regne Unit per bombardejar el nostre país i matar els libis i els nostres nens", ha dit el líder libi.



Per la seva banda, el ministre d'Afers Exteriors del Níger, Mohamed Bazoum, insisteix que Gaddafi no és al seu país. "Desmenteixo categòricament la informació que circula sobre la presència de Gaddafi o d'algun dels seus fills al Níger", ha explicat Bazoum durant la seva participació en una conferència internacional sobre el terrorisme a la regió del Sahel. Bazoum també ha dit que si Gaddafi es trobés al Níger, les autoritats del país estudiarien la possibilitat de lliurar-lo al CNT, la màxima autoritat rebel de Líbia.

stats