LES REVOLTES AL MÓN
Especials 23/08/2011

El fill gran de Gaddafi reapareix a Trípoli i desafia els rebels

Saïf al-Islam nega que l'hagin capturat, tal com havien afirmat els insurgents i fins i tot el TPI de l'Haia, i diu que el seu pare està “sa i estalvi”

Agències
1 min

Saïf al-Islam, el fill gran, que havia de ser l'hereu del dictador libi, Muammar al-Gaddafi, ha reaparegut als carrers de Trípoli per negar que les forces rebels l'hagin capturat, tal com van afirmar els mateixos rebels i el Tribunal Penal Internacional. “Sóc aquí per negar aquestes mentides”, ha dit un desafiador Saïf al-Islam, que apareix en un vídeo agitant el puny a l'aire, somrient i xocant les mans amb els seus seguidors. Respecte al seu pare, que continua desaparegut, Saïf al-Islam ha estat breu: "És clar que està sa i estalvi", ha dit.

En les imatges, el fill gran de Gaddafi porta un arma i fa el signe de la victòria, mentre diu: “Hem trencat l'esquena dels rebels. Era una trampa. Hem lluitat durament i ara anem guanyant”. Saïf al-Islam es va desplaçar dilluns a la nit a l'Hotel Rixos de la capital líbia per demostrar als periodistes estrangers que no l'havien capturat. El fill de Gaddafi ha dit a la premsa que Trípoli encara està sota control del règim. “No m'importa”, ha dit Saïf al-Islam pel que fa a l'ordre de detenció del Tribunal Penal Internacional contra ell mateix i el seu pare per crims contra la humanitat.

stats