RUGBI - SIS NACIONS
Especials 05/02/2012

Irlanda - Gal·les: La mare de tots els partits (21-23)

Gal·les s'imposa a Irlanda a Dublín en un partit no apte per cardíacs (21-23). Un fantàstic espectacle esportiu, ple de passió, emoció, polèmica i rugbi d'alt nivell

Ferran Vital
3 min
Rhys Priestland durant una jugada del partit

BarcelonaEl primer temps ha estat un veritable intercanvi de cops entre les dues seleccions celtes. Els primers en anotar han estat els irlandesos, gràcies a un cop de càstig ben matiner anotat per Jonathan Sexton. Els miners no s’han arronsat i s’han fet amb el control del partit durant el major tram del primer temps, i fruit d’aquesta superioritat els gal·lesos s’han apropat en repetides ocasions a la zona de marca irlandesa. Finalment en Jonathan Davies ha aconseguit anotar un assaig per Gal·les en una jugada ben elaborada pels tres quarts del drac, per bé que el xutador gal·lès Priestland no ha sabut convertir.

Pocs minuts desprès, el mateix Priestland ha fallat un cop de càstig força centrat tot estavellant l’oval a la fusta. Durant els darrers minuts del primer temps els irlandesos han aconseguit sortir del seu propi camp i han trenat una bona acció ofensiva que el talonador Rory Best ha culminat en un assaig que posava per davant a Irlanda. L’obertura irlandès Jonathan Sexton ha transformat el xut a pals posterior deixant el marcador en un momentani 10 a 5 pels locals.

El segon temps ha estat una oda a l’esport, a la bellesa estètica del rugbi i a l’emoció inherent a aquest esport. Amb la represa del segon temps ha arribat un cop de càstig a favor dels irlandesos que en Sexton ha sabut transformar, tot i que els gal·lesos no han trigat massa en contestar amb un cop de càstig transformat per Leigh Halfpenny. La intensitat del joc era altíssima i qualsevol dels dos equips podia anotar,malgrat que els gal·lesos, millor posicionats al camp, han estat els que han aconseguit un assaig per mediació de Jonathan Davies, que en Halfpenny ha transformat entre pals. El partit es posava en un apretat 13 a 15 a favor dels miners, i el panorama no estava gens clar. En uns minuts de bogeria col·lectiva i orgia ofensiva, els davanters irlandesos han forçat una falta defensiva que en Sexton (el millor jugador del XV del trèvol en el dia d’avui) ha transformat tot posant el marcador de nou a favor dels de l’illa maragda, amb un ajustat 16 a 15.

En el tram final del partit l’ala irlandès Tommy Bowe ha penetrat la defensa minera (massa tova en aquesta ocasió) i semblava sentenciar el partit amb un momentani 21 a 15 a deu minuts del final. Però si hi ha algun equip capaç de patir com ningú i de treure petroli de la qualitat dels seus jugadors, aquest és Gal·les. A cinc minuts del final l’ala miner George North ha retallat distàncies amb un bon assaig que culminava una bona acció col·lectiva que no ha estat convertit per Halfpenny, i que deixava el marcador en un apretat 21 a 20 pel XV del trèvol. El darrer minut ha estat d'infart. En el darrer atac del partit, els miners han forçat una discutida infracció defensiva irlandesa a més de trenta metres de pals que el seu xutador Halfepenny ha transformat a trenta segons del final, fent pujar al marcador el 21 a 23 final.

El partit ha estat un dels millors partits dels darrers anys, amb dos equips que han buscat en tot moment el joc a la mà, incisiu, dinàmic i ofensiu, aprofitant cada espai i cada opció fins al final, en un espectacle trepidant digne del Sis Nacions, en un dels partits més emocionants que es recorden i que de ben segur passaran a formar part del imaginari col·lectiu dels aficionats durant molts anys.

stats