Especials 08/08/2012

Garitano assisteix per primera vegada a una concentració per a una víctima d'ETA

El diputat general de Guipúscoa, de Bildu, ha secundat la concentració silenciosa de quinze minuts per l'empresari Joxe Mari Korta, assassinat fa dotze anys

Efe
2 min
Martin Garitano assisteix a l'homenatge d'un empresari assassinat per ETA

GuipúscoaEl diputat general de Guipúscoa, Martin Garitano, de Bildu, ha assistit aquest dimecres per primera vegada a una concentració en memòria d'una víctima d'ETA. Garitano ha anat a Zumaia a un homenatge a Joxe Mari Korta. La família ha volgut deixar clar que el "veritable protagonista "de l'acte era l'empresari assassinat.

Garitano ha arribat acompanyat per l'alcalde de Zumaia, Iñaki Agirrezabalaga, i per la diputada foral de Cultura, Ikerne Badiola, tots dos d'EA, a l'aparcament de l'empresa KortaSA, on fa dotze anys va ser assassinat el que va ser president de la patronal Adegi en esclatar un cotxe bomba col·locat per ETA.

El diputat general s'ha situat, amb aspecte seriós i davant l'expectació dels mitjans gràfics, a la primera fila, just a l'extrem contrari que la família, i ha secundat la concentració silenciosa de quinze minuts i els aplaudiments posteriors a l'acte.

Just en aquell moment, un dels fills de Korta, Andoitz, i el portaveu de la Fundació Joxemari Kortaren Bidetik, Jesús Mari Mujika, s'han acostat a Martin Garitano per donar-li la mà.

Després d'aquesta salutació formal, Garitano, vestit amb camisa negra i pantalons foscos, ha abandonat el lloc sense fer declaracions als mitjans de comunicació per "respecte a la família", segons ha precisat la Diputació Foral en un comunicat.

Jesús Mari Mujika, portaveu de la fundació dedicada a preservar la memòria de Korta, ha assegurat als periodistes que els sembla "molt bé" que secundi l'acte "la primera autoritat de Guipúscoa" i que també hi vagin representants polítics, encara que cal deixar ben "clar" que el protagonista és Joxe Mari Korta, al costat dels seus familiars i tots aquells que treballen per mantenir vius els seus valors i perquè "una convivència humana i plural sigui possible".

Mujika ha posat en relleu que la concentració d'aquest any és "especial", ja que és la primera que se celebra després de l'anunci d'ETA del cessament definitiu de la seva violència, una notícia que, segons ha assegurat, Korta "va esperar durant anys".

stats