Especials 30/04/2012

La Generalitat Valenciana insisteix que no serà intervinguda econòmicament i descarta fer més ajustaments

El vicepresident José Císcar assegura que la reforma sanitària que impulsa l'executiu no afectarà el servei, i diu que la sanitat continuarà sent "pública, universal, de qualitat i gratuïta"

Acn
2 min

ValènciaEl vicepresident i portaveu valencià, José Císcar, ha reiterat aquest dilluns que l'executiu valencià no serà intervingut econòmicament, malgrat els insistents rumors.

En declaracions a 'La tertúlia' de Canal9, Císcar ha assegurat que el govern valència "té clar que això no passarà" perquè des de gener "estem fent les tasques per a consolidar l'estabilitat pressupostària", ha dit, i ha posat com exemple el pla de reequilibri pressupostari presentat divendres.

Císcar ha dedicat bona part de la seva intervenció a explicar la reforma sanitària que privatitza tota la gestió dels serveis d'hospitals i centres de salut, excepte el personal sanitari. El vicepresident ha subratllat que la sanitat continuarà sent "pública, universal, de qualitat i gratuïta".

Císcar també ha assegurat que "els ajustament han acabat" i que "comencen els incentius per a dinamitzar l'economia". Ciscar ha matisat, però, que si des del govern espanyol es fa algun ajustament més "la Generalitat Valenciana els haurà d'implementar".

La reforma de la sanitat valenciana, presentada divendres per l'executiu d'Alberto Fabra, ha centrat gran part de la intervenció de Císcar al programa. El portaveu de la Generalitat Valenciana ha explicat que en l'actualitat "el 85% dels serveis no sanitaris ja estan externalitzats", i que a partir del 2013 "es farà un pas més agrupant aquestes externalitzacions en un únic gestor sanitari per cada departament de salut".

"Hem de pensar que la iniciativa privada en matèria de compres o de flexibilitat pot arribar a llocs a què l'administració pública no pot arribar, i hem de beneficiar-nos d'això per a poder ser més eficaços sense que es canviï el sistema sanitari", ha subratllat.

Segons ha explicat el vicepresident Císcar, el nou model contempla que la planificació sanitària continuï depenent de la conselleria, "igual que el personal estatutari, que no veurà modificat el seu estatus i que continuarà rebent instruccions, com ara, dels seus òrgans directius que estaran coordinats amb la conselleria".

Císcar ha afegit que "és un model més perfeccionat que el de concessió administrativa, implantat en cinc departaments sanitaris, i que té uns índexs de satisfacció molt elevats".

stats