Especials 16/03/2012

La Generalitat Valenciana redueix les vacances d'estiu dels docents i les limita al mes d'agost

El vicepresident i portaveu del govern valencià, José Císcar, anuncia una reestructuració del calendari acadèmic que també inclou jornades lectives de matí i tarda al juny i al setembre

Acn
2 min

ValènciaEl vicepresident i portaveu de la Generalitat Valenciana, José Císcar, ha anunciat aquest divendres que l'executiu elabora un nou marc normatiu per regular el calendari acadèmic, que inclou una reducció en el període de vacances dels professors. Císcar ha avançat la intenció del govern valencià de limitar les vacances d'estiu a tan sols el mes d'agost, deixant el juliol com a no lectiu però adreçat a la formació del docent, a la preparació de programes o altres activitats. Igualment, s'estudiaria l'aplicació de jornada lectiva als matins i les tardes de juny i setembre. Per Nadal, les vacances començaran el 24 de desembre i no el 23, com en l'actualitat.

Císcar ha explicat que està previst que el nou calendari s'apliqui el curs vinent, després de les negociacions amb la comunitat educativa, i ha demanat la seva col·laboració per poder aplicar "un sistema educatiu més modern, flexible i adaptable que millori l'èxit acadèmic dels alumnes".

Entre les novetats que comportarà la nova normativa, s'estableix la possibilitat d'aplicar la jornada lectiva de matí i tarda durant els mesos de juny i setembre, especialment en educació infantil i primària. Segons ha explicat el conseller, "es tracta d'una mesura vinculada a conciliar la vida familiar i laboral", que, ha defensat, permetrà realitzar les proves extraordinàries de recuperació de setembre al mes de juny o juliol, segons la voluntat del centre.

Els períodes de vacances patiran modificacions amb la nova normativa. Així, les vacances de Nadal comprendran del 24 de desembre al 6 de gener i no començaran el dia 23, com succeïa fins ara.

L'ordre especifica també que les vacances estivals del professorat s'iniciaran l'1 d'agost i finalitzaran el 31 del mateix mes. Juliol quedarà fixat com a mes no lectiu, però destinat a la formació del docent, que haurà de preparar la programació del curs següent o altres activitats encaminades a la millora de l'èxit escolar.

stats