POLÍTICA
Especials 17/05/2012

La Generalitat Valenciana resol el pla d'ajust en tres fulls i mig

El document contrasta amb el de 55 planes de la Generalitat de Catalunya. El pla que ha fet públic la Generalitat Valenciana no concreta les mesures per reduir el dèficit en 2.265 milions

Ara
1 min

BarcelonaEl Consell de Política Fiscal i Financera ha avalat els plans d'ajust de totes les comunitats autònomes, excepte el d'Astúries. Entre ells, ha donat llum verda al pla de la Generalitat Valenciana. El document que ha fet públic el govern del PP d'Alberto Fabra resumeix les mesures per reduir en 2.265 milions el dèficit el 2012 en un document de tres fulls i mig. L'extensió del document contrasta, per exemple, amb les 55 planes del document que ha fet públic la Generalitat de Catalunya.

El cert és que el pla d'ajustament del País Valencià tenia assegurat l'aval del govern de l'Estat en qualsevol dels casos, tenint en compte que l'executiu espanyol ja tutela 'de facto' la Generalitat Valenciana. En el document que ha fet públic, la Generalitat Valenciana enumera en forma de llista les mesures que diu que portarà a terme per incrementar els ingressos en 1.036 milions apujant taxes i venent patrimoni, i per retallar 1.229 milions en les partides de personal, sanitat, educació i reducció d'ens públics per passar del 3,68% de dèficit a l'1,5%.

stats