Especials 23/10/2011

Gerry Adams: "El 20-N no hauria d'alterar la prioritat de la pau"

Entrevista al president del Sinn Féin, un dels protagonistes de la Conferència de Pau de Sant Sebastià. Creu que "la clau del procés és apostar per un objectiu polític comú i fort"

Ara
1 min
El president del Sinn Féin, Gerry Adams, ha seguit de molt a prop el conflicte basc i ha estat una de les persones claus per aconseguir que ETA deixi les armes.

BelfastEl president del Sinn Féin, Gerry Adams, va ser un dels protagonistes de la Conferència de Pau de Sant Sebastià, que ha encès l'espurna del camí cap a la pau a Euskadi. En una entrevista amb l'ARA, adverteix que "el 20-N no hauria d'alterar la prioritat de la pau".

Creu que "s'ha d'establir un clima de confiança mútua per poder construir entre tota la gent involucrada" i que "la clau del procés és apostar per un objectiu polític comú i fort".

Segons Adams, "no hi ha similituds exactes entre cap procés de resolució de conflicte, però sí que és cert que hi ha tot un seguit de principis que són universals i comuns arreu". "La nostra experiència a Irlanda del Nord ens diu que la gent que és partidària d'utilitzar les armes ho fa perquè no perceben cap altra alternativa viable".

Podeu llegir l'entrevista a l'ARA PREMIUM

stats