Especials 04/08/2011

Gràcia es prepara per a una Festa Major amb tres nous carrers guarnits

La incògnita sobre possibles noves accions dels 'indignats' marca l'edició 2011 de les festes que compta amb 19 places i carrers

Maria Ortega
2 min
El cartell de la Festa Major de Gràcia

BARCELONAEntrat l'agost, Gràcia apreta com cada any l'accelerador per tenir-ho tot a punt per a la Festa Major, que engega el dia 15 i s'allarga fins al 21. Aquest any tres nous carrers se sumen a la convocatòria: Joan Blanques de Baix de Tot (el tram que enllaça Travessera de Gràcia i el carrer Ramon i Cajal), Ciudad Real i Camprodon. El carrer Bruniquer, en canvi, cau enguany de la llista dels que es vesteixen de gala, en una decisió que el president de la Fundació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, ha qualificat de "temporal". D'aquesta manera les festes de Gràcia del 2011 comptaran amb 19 places i carrers guarnits i, en total, una trentena d'espais per on es repartiran les 585 activitats programades, entre les quals destaquen concerts com el de Roger Mas, Anna Roig i l'ombre de ton chien, Brams o Le Petit Ramon, entre molts altres.

Més enllà de la suma de nous espais, les retallades de pressupost -un 15% menys de retallades de pressupost- i la possibilitat de noves accions dels indignats marquen també les festes de Gràcia d'aquest any. De moment, ja està clar que la ja tradicional manifestació que cada any recorre els carrers graciencs el 20 d'aqost se centrarà en l'oposició a les retallades. Tant el president de la Fundació com la regidora del districte, Maite Fandos, però, han evitat durant la presentació d'avui fer pronòstics sobre mobilitzacions i han apel·lat al "bon seny" perquè les festes "no esdevinguin aparadors d'altres reivindicacions".

D'altra banda, es mantindran els horaris dels anys anteriors (fins a les 2 de la matinada els feiners i vigílies de feiners i fins a les 3:30 divendres i dissabtes), s'instal·laran 10 limitadors de so a diferents espais i es posarà en pràctica un aprova pilot per protegir els comerços durant el correfoc. La programació alternativa tindrà lloc, de nou, al carrer Sant Pere Màrtir i a la plaça del Raspall.

stats