Especials 03/07/2012

El Grec arrenca amb una revetlla popular

Canteca de Macao, la companyia belga Theatr Tol i La Troba Kung-Fú reuneixen a públic de totes les edats al Passeig Lluís Companys

Antoni Ribas
2 min
Una escena de 'Pedalejant cap al cel' / MANOLO GARCIA

BarcelonaEn els darrers anys l'espectacle inaugural del Grec sovint ha sigut objecte de polèmica, però la festa popular al Passeig Lluis Companys amb què va arrencar el festival ahir a la nit estava pensada per a satisfer sensibilitats molt diferents. Els que volien ballar com si no n'haguessin tingut prou amb la revetlla de Sant Joan van poder fer-ho amb els Canteca de Macao i la La Troba Kung-Fú i els que volien un espectacle més líric van poder gaudir amb 'Pedalejant cap al cel', l'espectacle de la companyia belga Theatr Tol.

L'ambient era de festa arreu del Passeig Lluís Companys. A dos quarts de deu de la nit, mentre els Canteca de Macao escalfaven l'ambient, espectadors de totes les edats buscaven un racó per seure als bancs i a les jardineres del passeig. Entre la gent s'hi podia veure famílies amb nens i que portaven el sopar dins tàpers, gent gran, joves amb el gos i la bicicleta i d'altres que esperaven el seu torn a les parades de menjar per comprar-se un entrepà. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias i Jaume Ciurana, el tinent d'alcalde de Cultura, van arribar cap a un quart d'onze, poc abans que comencés l'espectacle teatral.

'Pedalejant cap al cel', va canviar l'ambient festiu de la nit pel lirisme i la poesia. El muntatge representa el viatge cap a la llum de quatre àngels ballarins que pengen d'una gran estructura circular elevada per una grua. A la lona que envolta aquest carrussel s'hi van poder veure, primer, imatges relacionades amb les disciplines artístiques que acull el festival i més endavant instantànies de llocs emblemàtics de la ciutat com Les Rambles, La Pedrera, o el Fòrum. L'objectiu dels artistes era retornar el públic a la seva infantesa.

La segona meitat de l'espectacle, que dura mitja hora, va estar protagonitzada per una acròbata que va aparèixer entre els seus companys amb un vestit de nit vermell gegantí. Va començar cantant l''Ave Maria' de Schubert i poc després va sorprendre els assistents fugint del vestit pels baixos i fent diversos números d'acrobàcia. Com tota bona festa, va acabar amb tot el conjunt il·luminat per focs d'artifici. El públic es va ovacionar i els va aplaudir, abans de seguir la festa amb La Troba Kung-Fú i un segon passi de l'espectacle.

stats