Especials 10/05/2012

Grècia s'acosta a un govern d'unitat

El líder socialista, Evànguelos Venizelos, negocia un acord amb els conservadors de Nova Democràcia i l'Esquerra Democràtica

Ara
1 min
Venizelos

BarcelonaLa trobada, aquesta tarda, entre el líder del Pasok, Evànguelos Venizelos, i el representant de l'Esquerra Democràtica, Fotis Kouvelis, pot haver sigut clau per desencallar la formació d'un govern d'unitat que eviti la convocatòria de noves eleccions a Grècia. Kouvelis ha assegurat que estaria disposat a tancar una coalició amb els socialistes i els conservadors de Nova Democràcia si el nou executiu es compromet a renegociar les condicions del programa d'austeritat imposat a canvi del rescat de la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional.

Les declaracions de Kouvelis han sigut interpretades per la premsa grega com un gir de posició important per part de l'Esquerra Democràtica, que fins ara sempre s'havia mostrat contrària a pactar amb els dos grans partits tradicionals, que durant tota la campanya van defensar els acords de rescat negociats amb Brussel·les. Segons Kouvelis, qualsevol acord de govern ha de tenir en compte "el missatge de les eleccions" de diumenge passat, i això implica "primer, mantenir Grècia dins l'euro, i segon, la flexibilització gradual" de les imposicions de la 'troica' (UE i FMI).

El fins fa poc ministre de Finances del govern tecnocràtic grec, Evànguelos Venizelos, té l'última oportunitat d'intentar negociar un govern d'unitat, després dels intents fallits dels líders de Nova Democràcia i l'esquerra radical de Syriza, les dues formacions més votades en les eleccions de diumenge.

stats