EUSKADI AVANÇA CAP A LA PAU
Especials 04/05/2012

"Que se'n vagin" d'Euskadi, ara sí

El cessament definitiu de la violència d'ETA fa renéixer una vella reivindicació de l'esquerra abertzale perquè els cossos i forces de seguretat espanyols abandonin el País Basc, on hi ha 70 policies per cada 10.000 habitants davant els 45 de l'Estat

Daniel Gómez
1 min
"Que se'n vagin" d'Euskadi, ara sí

BilbaoL'absència de violència al País Basc després del cessament definitiu de la violència d'ETA ha fet reaparèixer amb força una vella reivindicació de finals dels anys 70: "Que se'n vagin". Es refereixen als cossos i forces de seguretat de l'Estat, que els independentistes opinen que ja no tenen res a fer a Euskadi. Però no només els independentistes. També el president del PNB, Iñigo Urkullu, reclama "posar fi a la presència de cossos aliens a Euskadi" amb les quals, segons Pellu Urizar (EA), "la majoria social basca no se sent identificada". Fins i tot el conseller socialista d'Interior basc, Rodolfo Ares, admet la conveniència d'"ajustar" progressivament el nombre d'agents espanyols desplegats al País Basc.

Euskadi i Navarra són els territoris europeus amb més policies per cada 10.00 habitants: 70,03 agents davant els 45,31 de l'estat espanyol.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

........................................

Daniel Gómez és corresponsal de Catalunya Ràdio a Bilbao.

stats