França
Especials 16/04/2012

Guia per seguir les eleccions presidencials franceses a Internet

Els diferents mitjans de la República analitzen tots els passos dels candidats a la presidència a menys d'una setmana dels comicis

Laura Muntada
2 min
Nicolas Sarkozy i François Hollande

BarcelonaAquesta setmana –el 22 d'abril– se celebrarà a França l'esperada primera volta de les eleccions presidencials que permetrà escollir el que serà el nou mandatari de la República durant els pròxims 5 anys. La segona volta, amb els dos candidats més votats, tindrà lloc el dia 6 de maig. Després d'una intensa campanya electoral, els candidats per fi mesuraran les seves forces a les urnes.

El món es manté atent davant les presidencials franceses, que podrien marcar un abans i un després en la política internacional. Malgrat això, són els francesos els que realment es juguen el seu futur en aquestes eleccions. Davant la gran expectació pel pols entre el candidat socialista, François Hollande, i el conservador, Nicolas Sarkozy, les versions digitals dels mitjans francesos ofereixen als seus lectors un ventall de possibilitats per tal de no perdre detall de les eleccions presidencials a la República.

El diari 'Le Monde' ha creat un apartat especial que analitza tots els passos dels candidats minut a minut en la seva carrera cap a la presidència. A més, mostra els resultats dels últims sondejos a partir d'un gràfic i fa una comparació esquemàtica molt completa dels programes electorals de cada candidat. Pels més indecisos, el mitjà permet que els seus lectors contestin a un qüestionari per conèixer quin seria el candidat més pròxim a les seves necessitats.

Els periodistes del diari 'Le Figaro', a més d'actualitzar constantment un espai sobre les eleccions, han complementat la informació amb vídeos i una infografia que presenta els perfils dels diferents candidats amb les dades més personals com l'edat, la professió dels seus pares i el nombre de fills. En la pàgina web del diari també s'hi pot trobar la comparació dels programes electorals i un baròmetre que analitza la popularitat dels candidats a la xarxa.

La cadena radiofònica 'France Info' també ha obert en la seva web un subapartat que explica detalladament tots els passos sobre les presidencials. A més, els internautes poden accedir a un seguit d'infografies que, d'una manera clara, donen una pinzellada a cada un dels temes clau que preocupen la societat francesa com l'educació, l'ocupació o l'habitatge. S'explica, també, a partir de gràfics, el perfil de cada un dels candidats i, a més, els que visitin la pàgina podran escoltar diferents talls de veu relacionats amb les imminents eleccions.

La versió francesa del 'Huffington Post' segueix també tots els moviments de la campanya electoral, tot i que el que destaca en la seva web és el seguit d'articles d'opinió escrits per diferents sociòlegs, periodistes i polítics que analitzen les presidencials franceses. Pels més curiosos, el 'Huffington Post' publica els nom de les pel·lícules preferides dels candidats com, per exemple, 'Lolita' per Nicolas Sarkozy o 'Brave Heart' per Marine Le Pen, entre d'altres.

El setmanari 'Le Point' fa un repàs molt variat de les eleccions presidencials. La web ofereix la informació de cada un dels candidats, els seus programes i la seva agenda, per tots aquells que vulguin assistir als actes de campanya. A més, els internautes podran veure diferents galeries d'imatges que donen una ullada als candidats, els expresidents de la República o les diferents fites històriques de França.

stats