Especials 10/09/2012

Guia per moure's pel centre de Barcelona l'Onze de Setembre

L'Ajuntament recomana desplaçar-se a peu o en metro pel centre de la ciutat –evitant les parades més cèntriques– i aparcar en zones allunyades. Prepara reforços d'algunes línies de metro i desviaments d'autobusos

Ara
2 min
El serveis públics garanteixen
 Urgències i un terç del transport

BarcelonaDavant l'assistència massiva que es preveu per a la manifestació de la Diada, l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un operatiu per garantir la mobilitat i la seguretat ciutadanes i ha elaborat un seguit de recomanacions per evitar congestions al centre i fer més fàcil que tothom arribi on desitgi. Interior també ha obert el compte a Twitter @seguretat11s per informar de consells de logística i seguretat durant la manifestació de demà.

Això és el que cal saber per moure's per la ciutat l'Onze de Setembre:

  • Una quarantena de línies d'autobús seran desviades entre les 17 i les 21 h: seran totes les que creuen el centre de la ciutat o voregen el Parc de la Ciutadella. Podeu consultar aquí les línies concretes que es veuran afectades.
  • Als ciutadans que arribin de fora de Barcelona en vehicle privat, el consistori informa que les zones on serà menys difícil trobar aparcament seran Les Corts (Zona Universitària i els voltants del Camp Nou) o l'entorn de la Fira Gran Via (l'Hospitalet i Zona Franca) per als que hi accedeixin des de la zona sud, i els voltants de la zona del Fòrum i l'avinguda Litoral per als que hi arribin pel nord.
  • Durant la jornada –especialment a la tarda–, l'Ajuntament recomana desplaçar-se a peu o en metro, especialment pel centre de la ciutat.
  • Als autocars, en canvi, sí que se'ls permetrà aparcar en diversos carrers de l'Eixample.
  • Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha preparat un dispositiu especial que inclou els següents reforços: a partir de les 16 h tindran trens addicionals les línies 1, 2, 3 i 4 del metro, ja que tenen estacions a la part baixa de l'Eixample i Ciutat Vella. Es recomana evitar les estacions de Catalunya (L1 i L3) i Passeig de Gràcia (L3, L4) i fer servir les de Diagonal (L3 i L5), Girona (L4) o Liceu (L3).
  • El Bicing funcionarà amb l'horari habitual, però les estacions del centre restaran tancades durant tota la jornada.
stats