Especials 31/05/2012

El consell de ministres aprova els hispanobons i Putin viatja a Berlín: el dia que ens espera

Aquest divendres es presenta el full de ruta per a la modernització de la justícia i els actes del centenari de Pere Calders, Tísner i Joan Sales

Ara
2 min
Vladímir Putin torna a la presidència de Rússia SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

BarcelonaEl dia que espera en 7 previsions informatives. Aquest divendres serà notícia:

1. Hispanobons al consell de ministres. El govern de Mariano Rajoy aprova aquest divendres els anomenats 'hispanobons', és a dir, emissions de deute conjuntes de les comunitats autònomes amb el segell o l'aval de l'Estat. Aquesta mutualització hauria de permetre a Catalunya col·locar als mercats deute que ara té bloquejat.

2. Reunió PSC-Ciutadans sobre el pacte fiscal. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el president de Ciutadans, Albert Rivera, es reuneixen per parlar del pacte fiscal a la seu dels socialistes catalans.

3. Putin surt de gira. El president rus, Vladimir Putin, fa aquest divendres la seva primera gira europea des que va tornar al Kremlin. Passarà per Berlín per entrevistar-se amb a Angela Merkel i per París per trobar-se amb François Hollande. La negativa russa a incrementar la pressió sobre el règim sirià serà una dels grans temes.

4. Full de ruta de la e-justicia. El president de la Generalitat, Artur Mas, i la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, presenten el full de ruta del Govern per modernitzar l'administració de justícia. A final d'any ja es podran presentar demandes civils electròniques a tot Catalunya.

5. Presentació de l'any Calders-Tísner-Sales. Aquest divendres es presenten els actes de l'any dedicat als aniversaris del naixement de Joan Sales, Pere Calders i Tísner. Laura Borràs comissariarà els actes, impulsats per Generalitat i l'Ajuntament.

6. Semifinals de bàsquet. El Barça Regal intentarà classificar-se aquest divendres (20.45 hores) per disputar la seva sisena final consecutiva de la Lliga Endesa. L'equip blaugrana juga a la difícil pista del València Basket, on dimecres ja va guanyar per 64-80.23

7. Finalistes dels premis Iris de televisió. Aquest divendres l'Acadèmia de la Televisió farà públics els finalistes dels seus premis, que enguany per primer cop reben el nom d'Iris. El president de l'organisme, Manuel Campo Vidal, conduirà l'acte.

stats