Especials 20/05/2012

Hollande proposarà la creació dels eurobons a la cimera europea de dimecres

El president francès també posarà damunt la taula les propostes per engegar el creixement econòmic

Agències
1 min

BarcelonaEl president francès, François Hollande, ha confirmat que portarà la proposta de creació d'eurobons a la cimera europea que està prevista el proper dimecres. El líder francès també té previst donar a conèixer als seus col·legues europeus el que té al cap per poder rellançar l'economia europea.

La trobada de líders europeus de dimecres, s'ha venut com una reunió informal a través d'un sopar on Hollande espera trencar el gel amb la cancellera, Angela Merkel, que fins ara s'ha negat a la via dels eurobons per acabar amb la crisi del deute.

En sortir de la trobada del G-8 als Estats Units, el president francès va assegurar que li constava que no es quedaria sol proposant els eurobons als líders eururopeus.

L'estratègia per al creixement que proposa Hollande també serà damunt la taula de la UE dimecres. La crisi europea entrarà així en una nova etapa en què s'haurà de trobar al fórmula per reactivar l'economia sense baixar la guàrdia en l'austeritat que demana Merkel.

El missatge del G-8 ha servit per recolzar la tesi d'Hollande. Els líders mundials van alinear-se per una Europa forta i unida, capaç de créixer en benefici de tota l'economia mundial. El president francès va valorar en sortir de la reunió que quedava clar que "sense confiança no hi haurà creixement i sense creixement, no arribarà la confiança".

stats