FRANÇA
Especials 14/05/2012

Hollande pren el relleu a Sarkozy aquest dimarts

El traspàs de poders amb Nicolas Sarkozy tindrà lloc al Palau de l'Elisi. El socialista no ha donat cap pista sobre la formació del nou executiu, que es coneixerà dimecres

Agències
1 min
El nou president francès, François Hollande / EFE

ParísAl president sortint de la República francesa, Nicolas Sarkozy, li queden poques hores per acomiadar-se del Palau de l'Elisi, que finalment canviarà de color aquest dimarts. El nou mandatari, el socialista François Hollande, serà investit en el càrrec al Palau de l'Elisi, on tindrà lloc el traspàs de poders amb Sarkozy.

Hollande no ha donat cap pista sobre la formació del nou govern, que es donarà a conèixer entre dimarts a la tarda –quan nomenarà el primer ministre– i dimecres, quan anunciarà els noms dels nous ministres. El socialista s'ha limitat a constatar que té en les pròximes setmanes una "agenda ben nodrida" en el panorama internacional, que s'iniciarà dimarts mateix a la tarda amb el seu viatge a Berlín per entrevistar-se amb la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Després de sortir de la seva nova residència oficial, Hollande es dirigirà a la flama en record del soldat desconegut a l'Arc de Triomf i després retrà tribut a dos personatges: el pare del model de l'escola pública i laica francesa, Jules Ferry, i a la científica Marie Curie. Des d'allà, anirà a l'Ajuntament de París per trobar-se amb l'alcalde socialista, Bertrand Delanoe, abans de volar a Berlín.

En un discurs informal davant la premsa, Hollande ha assenyalat aquest dilluns que sap que no pot esperar condescendència per part dels periodistes, però ha assegurat que ho assumeix "perquè no pot ser d'una altra manera". A més, ha insistit que té una "gran estima" per la professió dels periodistes i que és un "ofici amenaçat que s'ha de conservar".

stats