Especials 23/08/2011

El Correllengua torna amb tres dies d'actes als Hostalets de Pierola

ELs següents pobles a celebrar el Correllengua seran Montoliu de Lleida i Santa Margaria de Montbui

Redacció
2 min
Hostalets de Pierola / CAL

Hostalets de PierolaDesprés de la pausa de les primeres setmanes d'agost, el Correllengua es torna a activar amb amb els actes dels Hostalets de Pierola (Anoia). L'Associació Recreativa Cultural Juvenil dels Hostalets de Pierola i l'Ajuntament han programat un cap de setmana ple d'activitats que s'iniciarà el divendres 26 d'agost amb la tercera edició del torneig de waterpolo a la piscina municipal.

A la tarda, es viurà el moment més emotiu, amb la baixada de la senyera i la lectura del manifest del Correllengua, a la plaça de cal Figueres. Tot seguit, hi haurà una cercavila amb la participació dels gegants de Piera, els bastoners de Masquefa i els grallers dels Hostalets, que conduiran la concurrència fins a la plaça del Doctor Conde, on s'hi celebrarà un sopar i un bingo populars i es lliuraran els premis del concurs de postres catalanes.

L'endemà, dissabte, serà el dia fort amb una caminada popular fins a l'ermita de Sant Cristòfol, on s'esmorzarà i es llegiran poemes de Joan Oliver, al qual es dedica el Correllengua d'aquest any en el 25è aniversari de la seva mort.

Al vespre-nit, música: concerts de En Nom de Misae, a la plaça del Doctor Conde, i Son de la Xama, al poliesportiu. La festa continuarà fins a la matinada, amb punxadiscos en català i una xocolatada final.

Finalment, el diumenge a la tarda hi haurà una competició de bitlles catalanes i de petanca i una ballada de sardanes amb la cobla Lo Catell de Bellpuig. La tradicional retirada de la senyera posarà fi als actes d'enguany al Correllengua dels Hostalets.

Per saber-ne més detalls, consulteu l'agenda al web de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL).

Per al cap de setmana següent, ja estan confirmats actes del Correllengua a Montoliu de Lleida (Segrià) i Santa Margarida de Montbui (Anoia), en un mes de setembre i octubre farcits d'actes arreu del país.

stats