Primavera àrab
Especials 20/03/2012

Human Rights Watch denuncia abusos comesos pels rebels a Síria

L'ONG ha documentat casos de segrest, detenció i tortura, i té informes d'execucions. Alerta dels efectes de la militarització de la revolta des de setembre

Ara
1 min
Membres de l'Exèrcit Sirià Lliure a la província d'Idlib / AFP

BarcelonaEls elements armats d'oposició siriana han dut a terme greus violacions dels drets humans, segons constata l'ONG Human Rights Watch (HRW) aquest dimarts en una carta pública adreçada al Consell Nacional de Síria (CNS) i a altres grups de l'oposició siriana. Els abusos inclouen segrest, detenció i tortura de membres de les forces de seguretat, els partidaris del govern i les persones identificades com a membres de les milícies progovernamentals, anomenades 'shabiha'. HRW també ha rebut informes d'execucions per part de grups armats d'oposició dels membres de les forces de seguretat i civils.

L'ONG ha documentat en diverses ocasions i condemnat violacions generalitzades per les forces del govern sirià, incloent-hi desaparicions, l'ús desenfrenat de la tortura, detencions arbitràries i el bombardeig indiscriminat de barris.

El moviment de protesta a Síria va ser aclaparadorament pacífic fins al setembre del 2011. Des de llavors, el nombre de desertors i activistes que han optat per la lluita armada com a forma d'autodefensa davant els atacs de les forces de seguretat ha crescut. La intensitat dels combats ha augmentat des de principis de febrer del 2012, quan el govern va llançar una ofensiva militar a gran escala contra els baluards de l'oposició arreu del país.

stats