POLÍTICA
Especials 13/04/2012

ICV acusa Duran de menysprear el País Valencià i les Illes i li exigeix que rectifiqui

El diputat ecosocialista Jaume Bosch ha anunciat que presentarà una proposta de resolució al Parlament per tal de donar suport a les dues comunitats autònomes

Ara
1 min

BarcelonaEl diputat d'ICV al Parlament, Jaume Bosch, ha acusat aquest divendres el portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, de "menysprear greument l’autogovern del País Valencià i les Illes". La crítica que denuncia el partit de Jaume Bosch deriva de la carta setmanal que Duran i Lleida ha fet arribar a la militància de Unió, on ha proposat que "si el PP i PSOE tinguessin sentit d'Estat, l'autonomia hauria de quedar reservada al País Basc, Navarra, Galícia i Catalunya".

Davant d'aquestes citacions, Bosch ha reivindicat que "una cosa és criticar el cafè per a tothom i una altra és oblidar els lligams culturals, lingüístics i històrics dels territoris de parla catalana i ubicar el País Valencià i les Illes Balears al costat de les regions espanyoles, que només tindrien dret a una descentralització".

D’aquesta manera, el diputat ecosocialista ha anunciat que presentarà una proposta de resolució al Parlament per tal de donar el suport al dret del País Valencià i les Illes a l’autogovern. Finalment, el diputat d'ICV ha lamentat que Duran faci "el joc al PP, que pretén erosionar i anul·lar la personalitat cultural i lingüística del País Valencià i les Illes".

stats