IEMEN
Especials 21/02/2012

El Iemen vota avui per acabar amb les tres dècades de dictadura de Sàleh

El país vota en uns comicis amb un únic candidat, el fins ara vicepresident Abd Rabbu Mansur Hadi

Ara
1 min

BarcelonaEl Iemen ha passat de cop de la revolta a les urnes. Però el resultat de la transició, tot i les eleccions que se celebren aquest dimarts, és encara del tot incert. El país vota en uns comicis amb un únic candidat, el fins ara vicepresident Abd Rabbu Mansur Hadi, l'home de consens que ha de posar fi a tres dècades de poder d'Ali Abdul·làh Sàleh.

Les eleccions són el resultat d'un acord de transició, afavorit pels Estats Units, que garanteix la immunitat a Sàleh perquè no se'l pugui jutjar pels centenars de morts que hi ha hagut en la revolta que va començar el gener del 2011.

Una transició amenaçada

Els crítics amb el procés de transició consideren que, malgrat que Sàleh és fora del país, totes les estructures del seu poder continuen intactes i els seus nebots i el fill controlen encara els sectors claus de l'exèrcit. Els últims dies hi ha hagut assalts a algunes seus electorals i tant el moviment que reclama més autonomia per al sud del país com els rebels zaidistes del nord han fet una crida al boicot a les eleccions.

stats