IEMEN
Especials 19/09/2011

Segona jornada sagnant al Iemen

La repressió de les protestes contra el règim deixa prop d'una cinquantena de morts. La policia ha obert foc contra el manifestants mentre el president Sàleh continua exiliat a l'Aràbia Saudita

Agències
1 min

SanaEls carrers de la capital del Iemen, Sanaa, s'han tornat a tenyir de sang després que les forces de seguretat del govern carreguessin contra els manifestants antigovernamentals per segon dia consecutiu. Es tracta de l'onada de violència més important des del març, quan les forces del govern van matar 52 persones a Sanaa. Al juny, membres de l'oposició van atacar el president Ali Abdul·lah Sàleh, encara exiliat a l'Aràbia Saudita recuperant-se de les seqüeles de l'agressió.

Segons l'agència Reuters, que cita fonts mèdiques, avui hauríem mort almenys 21 persones víctimes de la repressió policial, que se sumen a les 27 de diumenge. Els metges han afegit que també hi hauria almenys 113 ferits a la capital.

Pels carrers de Sanaa corrien motocicletes i ambulàncies amunt i avall amb ferits des del sud de la capital, controlada pels manifestants des de fa mesos.

La violència s'ha intensificat després que esclatés una granada a prop de la protesta i les forces lleials al una tribu rebel disparessin contra les posicions del govern. Almenys s'hauria cremat un edifici governamental a la zona, segons la corresponsal del The New York Times, Laura KasinofThe New York Times.

Segons els testimonis, les tropes de Sàleh disparaven a l'aire per dispersar els manifestants, però un periodista de Reuters assegura haver vist franctiradors al damunt dels teulats que disparaven contra la manifestació.

Les protestes contra Sàleh al Iemen es remunten a vuit mesos enrere, quan van eclosionar les revoltes àrabs.

stats