Especials 26/05/2012

“Caldrà meditar què fem amb la Mireia (Mollà). La violem o qualsevol barbaritat d'aquestes, no?”

L'advocat i el capitost de la trama que presumptament desviava fons de cooperació parlaven així de la diputada de Compromís que va denunciar les irregularitats en les adjudicacions, segons publica 'El País'

Ara
2 min

València p { margin-bottom: 0.21cm; } Les repetides denúncies que la diputada de Compromís Mireia Mollà va realitzar sobre les presumptes adjudicacions irregulars que la conselleria de Solidaritat va efectuar amb els fons destinats a cooperació, van molestar i molt els integrants de la trama que es beneficiaven de les ajudes del govern valencià. El blanc de les ires del capitost de la trama, Augusto César Tauroni, eren tant les diputades de l'oposició que el 2010 ja preguntaven sobre les ajudes de cooperació que ara estan sota investigació judicial, com els periodistes que van denunciar el cas.

Però, sens dubte, la diputada Mireia Mollà és la que surt més mal parada en les converses gravades per ordre judicial entre Tauroni i el seu advocat. Temorós de les contínues denúncies de la diputada de Compromís, el cap de la trama pregunta què poden fer sobre aquest tema i el seu lletrat contesta amb una amenaça. Segons publica el diari 'El País', una conversa telefònica recollida en el sumari i efectuada el 19 de setembre del 2011 dóna mostra de la violència amb la qual s'expressen els seus protagonistes, que fins i tot arriben a parlar d'una hipotètica agressió sexual. Segons recull l'acta del jutge, Tauroni pregunta al seu advocat: “I després caldrà meditar què fem amb la Mireia, si la denunciem o què fem amb ella”. “La violem o qualsevol barbaritat d'aquesta, no?”, li suggereix l'advocat, al qual l'empresari respon: “Sí, el que sigui, però...”. L'advocat l'interromp: “Què més voldria la pobra”.

La diputada Mollà ha rebut el suport d'alguns companys del Parlament valencià. Per exemple, la diputada d'Esquerra Unida del País Valencià, Esther López Barceló, ha volgut donar suport a Mollà censurant tant les declaracions de Tauroni com les del seu advocat. Per López Barceló, els insults recollits en el sumari són “absolutament vomitius i repugnants”. I segons la seva opinió “descriuen a la perfecció la classe d'individus que tenim davant, els quals campaven i treien profit de l'administració pública amb la cooperació amb els països empobrits i presumptament gràcies al senyor Blasco”.

stats