WATERPOLO
Especials 10/08/2012

Itàlia i Croàcia es veuran les cares a la final del torneig de waterpolo masculí

Després de derrotar els campions olímpics hongaresos, els italians han superat també els campions d'Europa, Sèrbia

Efe
2 min
Itàlia, finalista del torneig de waterpolo masculí

LondresCroacia, que es va imposar a Montenegro (7-5), i Itàlia, que va sorprendre Sèrbia (9-7), la campiona d'Europa, es jugaran diumenge que l'or del torneig olímpic masculí de waterpolo. Els croats, que han guanyat tots els partits jugats fins ara al torneig, es van fer forts gràcies a la fantàstica actuació del seu porter, Josip Pavic, per tirar endavant el partit davant Montenegro, subcampiona europea.

Els montenegrins van anar pràcticament a remolc tot el partit. Només van tenir un avantatge en el marcador (el 0-1 obra de Ivovic), mentre que els croats van superar la gran defensa del rival i es van anar escapant al marcador. A l'equador del partit, Croàcia tenia encarada la final (5-1), després de marcar cinc gols seguits. Van mantenir els croats el seu avantatge en el tercer quart (7-3) i la reacció final dels montenegrins va deixar el marcador final en 7-5. Croàcia tornarà a una final olímpica 16 anys després. En l'anterior ocasió va perdre davant l'equip espanyol de Manel Estiarte i companyia.

El seu rival diumenge que serà Itàlia. El 'settebello' ha anat de menys a més en el torneig i tindran l'ocasió de proclamar-se campions olímpics a Londres, on van aconseguir el seu primer ceptre el 1948. Els transalpins estan llançats. Van vèncer en l'últim partit de la primera fase a Espanya, van eliminar a Hongria en quarts i avui s'han desfet de Sèrbia, la campiona d'Europa, en un partit que ha dominat des del principi.

La gran actuació de Valentino Galo, autor de tres gols, i de Maurizio Felugo, amb dos, ha resultat determinant. La màxima avantatge dels italians va arribar en el tercer període (8-5) i al final tot i els intents de Filipovic i de Udovicic, els italians es van emportar el partiu. L'última ocasió que Itàlia va jugar una final la va guanyar. Va ser a la final dels Jocs de Barcelona. Itàlia té tres títols olímpics (1948, 1960 i 1992), una medalla de plata (1976) i dues de bronze (1952 i 1996).

stats