Itàlia
Especials 21/05/2012

Detingut el presumpte autor de l'atemptat de Bríndisi

La policia ha localitzat un home que respon a les característiques físiques del principal sospitós. Aquest dilluns s'ha celebrat el funeral de la menor que va morir en l'atac

Efe
1 min
Imatge del funeral de Melissa Bassi, víctima de l'atemptat de Bríndisi / EFE

RomaDos dies després de l'atemptat a l'Institut Morvillo Falcone, de la localitat de Bríndisi, al sud-est d'Itàlia –en què va morir una estudiant de 16 anys–, la policia ha localitzat un home que respon a les característiques físiques del principal sospitós. L'home ha sigut traslladat a la comissaria per comprovar que realment es tracta del presumpte autor que mostra la gravació d'una càmera de seguretat pròxima a l'institut.

El detingut és un exmilitar que ha estat desaparegut durant dos dies. De moment, però, no hi ha indicis clars que es tracti de l'autor de l'atemptat. "Es tracta de controls de rutina per verificar la coartada", ha assegurat la fiscalia. En en un principi es va sospitar que la màfia italiana podia estar darrere l'atac i de moment les autoritats no descarten cap hipòtesi. Els agents han indicat que l'home que apareix en les imatges de la gravació, d'uns 50 anys, te una mà lesionada i camina d'una manera particular.

Aquest dilluns s'ha celebrat el funeral de la víctima, Melissa Bassi, que va morir en esclatar un artefacte connectat a tres bombes de butà. El primer ministre italià, Mario Monti, ha avançat la seva tornada de la cimera de l'OTAN a Chicago per poder-hi fer acte de presència.

stats