Especials 20/03/2011

Itàlia congela més de 6 milions d'euros de Gaddafi

L'executiu italià ha decidit congelar els béns del líder libi i ha anunciat que augmentarà la seva aportació a la coalició amb setze avions més

Agències
1 min

RomaItàlia ha congelat béns del líder libi Muammar al-Gaddafi o d'entitats líbies per valor de entre sis a set mil milions d'euros, segons ha dit el representant permanent davant de les Nacions Unides, Cesare Maria Ragaglini. La mesura ha estat adoptada d'acord amb la resolució aprovada pel Consell de Seguretat de Nacions Unides.

Es desconeix si la decisió afecta totes les quotes controlades pels fons libis i la Banca de Líbia en diferents empreses italianes com l'entitat financera Unicredit o la petroliera Eni.

A més, Itàlia ha posat avui a disposició de l'operació aliada "Odissea de l'alba" vuit avions de combat, quatre caces i quatre avions del tipus Tornado que estan apunt de sortir en missió "en qualsevol moment", tal com ha explicat el ministre de Defensa, Ignazio La Russa.

Itàlia participa en l'operació desplegada a Líbia cedint set bases militars, Amendola, Gioia del Colle, Sigonella, Aviano, Trapani, Decimomannu i Pantelleria, a les quals en les últimes hores han arribat diversos avions dels països aliats.

stats