Especials 29/12/2014

Iván Espílez i Eva Ribalta s'emporten l'Indiot de Mollerussa

La 32a edició de la tradicional prova ha aplegat 800 atletes

32a Cursa de l'Indiot / AA Xafatolls - amollerussa.com

BarcelonaLa capital del Pla d’Urgell va celebrar el 26 de desembre la tradicional Cursa de l’Indiot, que enguany arribava a la seva 32a edició. Gairebé 800 atletes es van donar cita en la prova, que va aplegar-ne 500 en la cursa absoluta.

L’atleta Iván Espílez Urbón es va imposar en la prova principal i va finalitzar el recorregut de vuit quilòmetres en només 25 minuts i 25 segons. El segon classificat va ser Xavi Garcia Insa, que va registrar un temps de 26 minuts i 9 segons. L’atleta Sancho Ayala Abad va situar-se en el tercer lloc del podi amb un temps de 26 minuts i 24 segons.

En categoria femenina, la guanyadora de l’Indiot va ser Eva Ribalta Ferrer, del CA Igualada, que va creuar la línia de meta amb un temps de 30 minuts i 9 segons. La segona posició va ser per a la guanyadora de la darrera Pujada a la Seu Vella, Rosamari Carulla Argilé, del club La Guineu de Vilanova de Bellpuig, que va finalitzar la prova amb un temps de 30 minuts i 27 segons. Núria Tilló Prats, del Club Atlètic Arbeca, va completar el podi en registrar un temps de 32 minuts i 45 segons.

Els premis per als guanyadors van ser, com és tradicional, indiots, encara que no vius, una tradició que s’havia mantingut fins que l’any 2011 i que, arran d’una denúncia presentada per un grup ecologista, es van canviar per trofeus al·legòrics amb la figura d’un indiot.