CATÀSTROFE AL JAPÓ
Especials 04/04/2011

L'OIEA diu que la companyia Tepco no va prendre mesures suficients per evitar l'accident nuclear

L'organisme atòmic de l'ONU pretén enfortir les normes de seguretat nuclear i recorda que una central de Tepco ja va tenir un accident similar el 2007

Efe
1 min
L'esquerda al reactor 2 de la central nuclear de Fukushima.

Viena p { margin-bottom: 0.21cm; } La companyia japonesa Tokio Electric Power (Tepco), que gestiona la central nuclear sinistrada de Fukushima, no va prendre les mesures adequades per evitar l'accident provocat pel terratrèmol de l'11 de març. Així ho ha assegurat l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA), a través del seu director general, Yukiya Amano, en una roda de premsa a Viena.

En relació també al desastre nuclear al Japó, Amano ha destacat també que pretén enfortir el règim internacional de seguretat nuclear. “Desitjo molt que les normes de seguretat siguin més fortes i que tinguem més capacitat per ajudar els estats membres a assegurar la seguretat nuclear”, ha explicat.

El director general de l'OIEA ha recordat que el 2007 es va produir un accident nuclear en una de les centrals de Tepco. En aquella ocasió, el sinistre va tenir lloc després d'un terratrèmol de 6,8 graus en l'escala de Richter i es va produir una fuita d'aigua contaminada, substàncies radioactives i un incendi.

stats