Especials 17/03/2011

El Japó alerta que hi pot haver una altra explosió de vapor d'hidrogen a Fukushima

El ministre portaveu assegura que l'accident, que es produiria al reactor 3, no danyaria el nucli de la maquinària. L'OIEA valida la versió de les autoritats nipones, que mantenen que l'explosió d'ahir no va fer malbé el reactor 1

Agències
1 min
Una persona que es creu que pot haver rebut radiació és traslladada en llitera / REUTERS

TòquioEl govern del Japó ha advertit aquest diumenge del risc d'una nova explosió similar a la d'aquest dissabte a la planta nuclear de Fukushima, encara que ha subratllat que no s'espera que l'eventual accident danyi el reactor.

En roda de premsa, el ministre portaveu, Yukio Edano, ha indicat que s'han detectat al reactor número 3 de la planta errors al sistema de refrigeració i que, encara que part del seu nucli es podria "deformar", això no equival a una "fusió".

Edano considera possible que es produeixi una explosió en el recipient de contenció del reactor a causa d'una acumulació d'hidrogen, com va passar ahir al reactor 1, però manté que el previsible és que no causi danys greus.

L'Organització Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) ha validat la informació donada per les autoritats japoneses sobre l'explosió d'ahir, segons la qual l'explosió es va produir "fora del recipient primari del reactor 1", que és d'acer i que estaria intacte malgrat que les imatges captades per la televisió japonesa mostrin l'estructura externa de l'edifici esfondrada.

stats