Catàstrofe al Japó
Especials 20/03/2011

Japó desmantellarà la central de Fukushima I

El govern japonès anuncia que tancarà la central nuclear. Els equips de TEPCO aconsegueixen fer arribar una línia d'alta tensió al recinte mentre augmenta la pressió al reactor 3

Redacció
1 min

BarcelonaJapó ha anunciat l'evidència: caldrà desmantellar la central nuclear de Fukushima I. "Si observem la situació és objectivament clar que cal prendre aquesta decisió", ha dit un portaveu del govern, Yukio Edano.

Mentrestant, a Fukushima I, els equips intenten controlar els diferents reactors. Durant la nit ha augmentat la pressió al reactor 3 de la central i les autoritats ja han anunciat que alliberarien gasos radioactius. Tot i això, els equips de control anuncien que es van fent petits avenços però s'ha anunciat que s'alliberaria gas radioactiu de l'interior d'un dels reactors.

Les autoritats han anunciat que no ampliarien els 20 km d'evacuació de la central perquè insisteixen que les radiacions no són perilloses per a la salut més enllà del recinte.

TEPCO ha aconseguit fer arribar un cable d'alta tensió a Fukushima I per tornar a tenir electricitat a la central i aconseguir fer funcionar els sistemes de refrigeració. El problema amb aquesta mesura és que s'haurà de deixar de ruixar aigua de mar per refredar els reactors perquè traslladaria l'electricitat i no se sap com reaccionaran.

stats