Especials 22/04/2011

El Japó impedirà que es reobri Fukushima

El governador de la zona es reuneix amb els responsables de la central per informar-los que no permetrà reobrir la central

Redacció
2 min
El govern nipó prohibeix l'entrada a un perímetre de 20 km al voltant de Fukushima / REUTERS

BarcelonaEl governador de Fukushima, Yuhei Sato, s'ha reunit aquest divendres amb el president de TEPCO, Masataka Shimizu, per comunicar-li que no permetrà que la malmesa central de Fukushima Daiichi torni a funcionar.

Així ho explica l'agència Kyodo, que detalla que aquesta és la primera reunió entre tots dos des que va començar la crisi nuclear, després que en les últimes setmanes Sato rebutgés dues vegades trobar-se amb el president de la companyia.

A finals de març la companyia va informar que desmantellaria quatre dels sis reactors de la planta, sense especificar quins eren els seus plans per als altres dos restants. En la reunió d'avui, Sato ha exigit també que l'elèctrica compensi econòmicament no només els grangers i pescadors afectats per la radioactivitat emesa per la planta, sinó també les fàbriques i empreses del sector turístic.

A més, va demanar a Shimizu que millori les condicions de treball dels tècnics que intenten estabilitzar els reactors danyats.

El responsable de TEPCO va demanar perdó per la situació d'emergència i els problemes creats als habitants de Fukushima i va prometre que l'empresa estabilitzarà els reactors com més aviat millor perquè els evacuats puguin tornar a casa.

A la planta els treballadors encara injecten aigua de manera contínua als atuells dels reactors 1, 2 i 3 per intentar refredar-los, utilitzant bombes alimentades per generadors elèctrics situats fora de la central. També s'està injectant nitrogen al vas de contenció del reactor 1 per reduir la possibilitat d'una explosió per combustió d'hidrogen en el seu interior.

El passat diumenge TEPCO va presentar el seu "full de ruta" per estabilitzar la central, que preveu tornar una refrigeració estable als reactors en tres mesos i portar-los a "parada freda" en un termini d'entre sis i nou mesos.

stats