MÓN
Especials 18/03/2011

El Japó recorda el sisme de fa una setmana amb un minut de silenci

Autoritats nipones i equips de rescat s'han paralitzat a la mateixa hora en què fa set dies la terra va tremolar i va originar el malson nuclear que viu el país

Redacció
1 min
Els equips de rescat guarden un minut de silenci en record de les víctimes / REUTERS

BarcelonaAvui es compleix una setmana des que el Japó va tremolar i va patir les conseqüències d'una onada gegant provocada pel sisme. Parlamentaris, governs locals i membres dels equips de rescat han aturat momentàniament les seves tasques per recordar amb un minut de silenci la tragèdia que va devastar el nord-est de l'arxipèlag i va causar almenys 7.000 morts i 10.000 desapareguts. El terratrèmol, el de més intensitat registrat al Japó en els darrers 140 anys, va sumir el país en la pitjor crisi després de la II Guerra Mundial, segons el primer ministre, Naoto Kan.



Els membres dels equips de rescat que treballen a les zones afectades pel sisme han guardat un minut de silenci a les 14.46, hora local (6.46, hora catalana), el moment exacte en què el tremolor de 9 graus va sacsejar les illes del Japó i va originar el malson nuclear que travessa el país. A la província de Miyagi, amb capital a Sendai, els funcionaris del govern local també han mantingut un minut de silenci en record de les nombroses víctimes, moltes de les quals han estat trobades en aquesta zona, una de les més devastades. El mateix han fet els senadors a la cambra alta del Japó, que avui ha celebrat la primera sessió després del devastador sisme.

stats