ONZE DE SETEMBRE
Especials 28/08/2012

El PSC acusa Mas d'usar una manifestació que "se li ha escapat de les mans"

Jaume Collboni avança que els socialistes decidiran dilluns el seu posicionament sobre la marxa, però que donaran llibertat per anar-hi als seus militants

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha acusat aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas, d'intentar "usar políticament" la manifestació que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat per a la Diada de Catalunya l'11 de setembre i que, segons el seu parer, a CiU "se li ha escapat de les mans". "Després del vodevil d'aquest estiu, en què els consellers s'han contradit especulant amb la possibilitat que Mas acudís a la manifestació, ara tenim un president que fa marxa enrere després d'haver-la estimat usar políticament, i que se li hagi escapat de les mans", ha dit avui Collboni en roda de premsa.

El portaveu socialista ha avançat que el PSC decidirà dilluns en la seva primera executiva del curs quina serà la seva posició respecte a la manifestació de l'11 de setembre, però ja ha precisat que la direcció no posarà impediments perquè els membres del partit que així ho desitgin hi acudeixin a títol personal. "Nosaltres no direm, com el Govern, que donem llibertat per anar-hi o no, la llibertat es té i s'exerceix amb coherència i responsabilitat. És una obvietat que el PSC no és el convocant d'aquesta manifestació ni ha elegit l'eslògan, de manera que el partit farà, amb normalitat, el que ha fet cada any: acudir a tots els actes institucionals en un acte d'afirmació nacional", ha explicat.

Les declaracions de Collboni arriben després que el portaveu del Govern, Francesc Homs, hagi aclarit avui que Mas no assistirà a la manifestació de l'ANC, que té com a lema "Catalunya, pròxim Estat d'Europa", encara que el Govern deixa llibertat als consellers perquè hi acudeixin a títol personal.

stats