Regne Unit
Especials 11/09/2012

Jordi Pujol al 'Financial Times': "Ja no encaixem dins d'Espanya"

En una entrevista al rotatiu britànic, l'expresident de la Generalitat diu que ell no ha canviat, sinó que ho ha fet el país. El diari creu que Catalunya "s'encamina a un referènum independentista"

Ara
2 min
Financial Times

BarcelonaL'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha dit al 'Financial Times' que Catalunya "ja no encaixa a Espanya". En la seva visita a Londres aquest cap de setmana, Pujol ha concedit una entrevista al rotatiu britànic, on ha explicat que ell no ha canviat, "sinó que ho ha fet el país".

"No em queden arguments contra la independència, Espanya està fent que el nostre país sigui inviable i no podem acceptar més temps aquesta situació", ha declarat l'expresident. El 'Financial Times' defensa que Pujol "personifica més que cap altra figura el canvi en el debat de Catalunya sobre el seu futur, que ha vist com el sentiment separatista s'ha generalitzat".

"No és una qüestió només de xifres, és l'actitud [espanyola] que hi ha al darrere", ha dit Pujol, que ha afegit que "hi ha un abans i un després del veredicte del Tribunal Constitucional" sobre l'Estatut. El rotatiu explica que aquest episodi "va convèncer molts catalans, entre ells Pujol, que Catalunya ja no té encaix dins una Espanya pluralista".

El 'Financial Times' tanca l'entrevista dient: "Com si fos per confirmar la concepció generalitzada entre els entusiastes de l'estat [català] que Catalunya és com un tros del nord d'Europa al Mediterrani, Pujol cita Guido Westerwelle, ministre d'Exteriors alemany". L'expresident diu: "Europa no seria possible sense solidaritat. Però al mateix temps un excés de solidaritat faria que Europa fos impossible".

Catalunya "s'encamina a un referèndum independentista"

El rotatiu creu que Catalunya cel·lebrarà eleccions anticipades que serien "de facto un referèndum independentista", perquè "gairebé ningú creu" que Rajoy estigui "ni ideològicament disposat ni tingui possibilitats fiscals de concedir la demanda [de pacte fiscal].

stats