Especials 19/06/2012

Jorge Fernández: "ETA no aconseguirà mai els seus presumptes objectius polítics"

El ministre d'Interior subratlla que l'Estat ha reconegut "tard el patiment" de les víctimes

Sara González
2 min

Barcelona"ETA no ha aconseguit els seus presumptes objectius polítics per la via terrorista ni els aconseguirà mai", ha assegurat el ministre d'Interior, Jorge Fernández, en l'acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme que s'ha celebrat aquest dimarts, coincidint amb el 25 aniversari de l'atemptat d'Hipercor. El ministre ha insistit que l'Estat "ni ha negociat ni negociarà mai" ni amb els presos ni amb l'organització.

Fernández ha subratllat que "el fi no justifica els mitjans" i que fins i tot "la més noble de les idees queda deshumanitzada" si es fa ús de la violència. El ministre ha destacat que si ETA va anunciar el passat 20 d'octubre el cessament definitiu de la violència no va ser "per raons ètiques i morals", sinó perquè ha estat "derrotada políticament".

El ministre també ha destacat que aquest any s'han detingut 11 presumptes etarres i que aquesta és la política que se seguirà fins a la dissolució definitiva d'ETA. A més, davant les crítiques provinents de les associacions de víctimes, ha volgut deixar clar que la política de reinserció de presos es durà a terme "mentre es compleix la condemna i en el marc de la llei".

"Més val tard que mai", ha afirmat el ministre durant l'homenatge, on ha demanat disculpes perquè l'Estat "ha reconegut tard el patiment de les víctimes". A més, ha dit que en la lluita contra el terrorisme hi ha d'haver "vencedors i vençuts" i que, en aquest cas, són els terroristes els que han estat derrotats. En aquest sentit, Fernández ha subratllat que no hi haurà "igualitarismes que atemptin contra la veritat".

Durant l'acte s'han lliurat condecoracions a ferits i familiars de víctimes mortals en atemptats d'organitzacions com ETA, els GRAPO i Terra Lliure a Catalunya i a la resta de l'Estat.

stats