ONZE DE SETEMBRE
Especials 03/09/2012

Montilla considera que tindria "poc sentit" que el PSC assistís a la manifestació de la Diada

L'expresident i senador socialista es desmarca de Nadal o Ros i defensa "anar a contracorrent" davant les reivindicacions independentistes

Acn
2 min
L'expresident José Montilla, en una entrevista a l'ACN

BarcelonaL'expresident de la Generalitat i senador del PSC, José Montilla, ha confirmat, en una entrevista a Ràdio Barcelona, que no assistirà a la manifestació que se celebrarà a Barcelona l'Onze de Setembre a la tarda. El socialista, a més, ha considerat que tindria "poc sentit" que el PSC i la seva gent hi participessin, perquè la convocatòria és clarament independentista. Davant les veus de socialistes com el president del grup parlamentari, Joaquim Nadal, que ha animat a manifestar-s'hi, Montilla ha explicat que el PSC hauria de mantenir-se "a contracorrent" en aquest cas, encara que això resulti "incòmode" per la "pressió" d'altres partits i entitats. "Fa molts anys que no vaig de manifestació un Onze de Setembre. Faré el que he fet els darrers anys: anar als actes institucionals". Amb aquestes paraules, José Montilla ha volgut deixar clar que ni pensa assistir a la convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ni s'hi sent cridat. I és que l'expresident ha assegurat que d'actes "independentistes" sempre n'hi ha hagut durant la Diada i ell no s'hi ha sentit identificat.

Per Montilla, aquesta és una manifestació "legítima, però per la independència" i a la convocatòria hi respondran "els que pensin que Catalunya necessita la independència, o fins i tot algunes persones que estan empipades amb la situació que estem vivint i les retallades". Amb tot, l'expresident es desmarca de la manifestació i creu que el PSC també ho ha de fer. "Crec que té poc sentit que un partit que no està per la independència convoqui gent o hi assisteixi", ha sentenciat.

Però alguns noms destacats de les files socialistes com l'alcalde de Lleida i membre de l'executiva, Àngel Ros, o el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, han fet aquests dies declaracions animant a la participació en la convocatòria, i això no encaixa en el discurs oficial dels socialistes. Montilla ha assegurat que "respecta" aquestes opinions, però ha recordat l'eslògan de la manifestació i que la protesta "està convocada amb un objectiu", que és la independència. "Que hi vagi la gent que s'hi sent identificada", ha dit.

A més, ha recomanat al PSC que es mantingui apartat d'aquestes postures més sobiranistes encara que això suposi no sumar-se al que sembla generalitzat. "També s'ha de saber anar a contracorrent en determinats moments i no es tracta de fer gestos per quedar bé per la pressió ambiental o per la pressió d'alguns grups", ha dit, tot afegint que el que cal és "defensar les conviccions de sempre" encara que "de vegades sigui incòmode i s'estigui en minoria".

stats