MÚSICA
Especials 12/07/2012

Santiago Auserón celebra els 20 anys de Juan Perro amb un concert de música negra al Grec

Una banda de 10 músics i una ballarina l'acompanyaran, diumenge 15, en un concert amb cançons seves i versions que miren a les arrels de la sarabanda

Laura Serra
1 min
Juan Perro / ROS RIBAS

BarcelonaSantiago Auserón està "orgullós dels meus 20 anys gossos". Per celebrar les dues dècades del sobrenom de Juan Perro, presentarà al Teatre Grec el diumenge 15 de juliol l'espectacle 'Juan Perro & La Zarabanda'. Es tracta "d'un flaixback que abarca diversos segles". "L'electroxoc" que li va produir la descoberta de les músiques negres nord-americanes l'ha dut a investigar al llarg dels anys l'origen del compàs, del patró rítmic llatí. Perro explica amb detall que prové dels negres que pertanyien als baixos fons a finals de l'Edat Mitjana i que va expandir-se des d'Andalusia cap a tota la península i que es va popularitzar en diferents àmbits, com en el flamenc i en el vers, però també va arribar als salons i a la cort castellana i va acabar amarant fins i tot partitas i suites de Bach.

Una banda de deu músics acompanyarà i una ballarina es mourà a ritmes que van de rumba i mambo a rock'n'roll, soul, funk, jazz i flamenc. Perro ha dit que està orgullós de ser un dels pocs músics que, amb un públic minoritari però fidel, continua investigant en la cançó popular.

stats