Especials 13/09/2012

Junqueras: "Si el cost de la independència són 40.000 milions, els pagarem gustosos"

El líder d'ERC demana més concreció a Artur Mas després de dir que construirà estructures d'estat propi. "El president ha parlat més clar del que ho havia fer fins ara, però encara ho hauria de fer més", ha afirmat a TV3. Junqueras va conversar amb Mas després de la seva intervenció

Ara
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, va parlar amb Artur Mas poc després del discurs d'ahir al Palau de la Generalitat, on el president va valorar la gran manifestació independentista de la Diada. Junqueras ho ha explicat aquest dijous al matí en una entrevista a TV3. No ha revelat, però, el contingut de la conversa.

Junqueras ha aprofitat l'entrevista per reclamar més concreció a Artur Mas. El president de la Generalitat va dir aquest dimecres que havia quedat "molt clar" el clam de la gran manifestació de la Diada i va mostrar la intenció d'anar "construint estructures d'estat propi". "El president ha parlat més clar del que ho havia fer fins ara, però encara ho hauria de fer més", ha afirmat Junqueras. "La immensa majoria dels ciutadans d'aquest país espera una mica més del seu Govern". El líder republicà ha afegit: "No em va semblar un missatge independentista, entre altres coses perquè no va pronunciar la paraula 'independència'".

ERC reitera tot el seu suport a Artur Mas si avança cap a l'estat propi. Junqueras creu, però, que cal armar-se de legitimitat, i que això passa per convocar, com abans millor, un referèndum.

El diari 'La Razón' xifra avui en 40.000 milions d'euros el cost de marxar d'Espanya. Junqueras ha recordat que el dèficit fiscal, segons els càlculs d'ERC, és de 16.000 milions. "En tres anys haurem fet net. Si el cost de la independència són 40.000 milions, els pagarem gustosos", ha conclòs

Junqueras reitera que si Catalunya proclama la independència no sortirà de la Unió Europea. Ahir la Comissió Europea va evitar posicionar-se. Dimecres va dir que Catalunya en sortiria. "Estem tan segurs que tenim raó que l'únic que volem és poder-ho comprovar. Quan siguem un estat independent estarem tan contents de ser-ho que l'únic que ens preguntarem és per què no ho vam ser abans", ha conclòs el president d'ERC.

stats