Revolta a Síria
Especials 30/03/2012

Kofi Annan dóna un ultimàtum a Baixar al-Assad perquè aturi la repressió

El règim diu que són els rebels els qui primer han de frenar la violència. L'enviat de l'ONU i la Lliga Àrab visitarà l'Iran, aliat de Damasc, per consensuar una sortida

Ara
1 min
Annan es va reunir dimarts amb el president xinès, Wen Jiabao. / EFE

BarcelonaKofi Annan, l'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab per mediar davant el règim sirià, ha donat avui un últimàtum a Baixar-al-Assad per aturar la repressió contra la revolta que viu el país des de fa més d'un any.

"El termini s'acaba ara", ha dit un portaveu d'Annan, que ha instat Al-Assad a implementar el pla internacional "immediatament". Ahmad Fawzi ha confirmat les denúncies de l'oposició que els bombardejos contra les zones rebels continuaven, malgrat l'anunci oficial del règim d'acceptar l'acord. "Hem vist clarament que no hi ha hagut un cessament de les hostilitats sobre el terreny i això és el que més ens preocupa", ha apuntat.

Fawzi ha afegit que Damasc hauria de fer un gest de bona voluntat implementant l'alto el foc en primer lloc.

El portaveu ha confirmat que Fawzi visitarà aviat l'Iran, l'aliat estratègic de Síria a la regió, per trobar una posició comuna davant Damasc, però no ha aclarit la data de les converses a Teheran.

Per la seva banda, la Xina, que s'ha posicionat contra qualsevol intervenció hostil a Síria, a instat les forces antigovernamentals a aturar els atacs contra les forces de seguretat lleials al règim, fent-se ressò de les exigències de Baixar.

Fonts opositores han denunciat enfrontaments aquest divendres a la província d'Idlib, al nord del país, però no han donat dades sobre víctimes.

stats