Especials 09/07/2012

Kofi Annan viatja a Teheran per incloure l'Iran en la solució del conflicte sirià

Annan ja havia apostat per implicar l'Iran, un gran aliat de Baixar al-Assad, en les converses de pau, tot i l'oposició dels EUA i Europa

Ara
1 min

BarcelonaEl mediador de l'ONU i la Lliga Àrab per al conflicte sirià, Kofi Annan, ha arribat aquest dilluns a Teheran per mantenir converses amb els seus líders sobre el conflicte sirià. El mediador ha passat dos dies a Síria, on s'ha reunit amb el seu president, Baixar al-Assad, per parlar del seu pla de pau, que ha reconegut que no funciona.

Annan ha repetit que l'Iran, un dels pocs aliats del règim sirià, ha de ser part de la solució del conflicte, ja que té una gran capacitat d'influir en el govern de Damasc. L'Iran, al seu torn, ha insistit que Al-Assad ha de ser part de la solució del conflicte i ha titllat els grups armats opositors de terroristes promoguts per potències estrangeres.

Tant els EUA com l'oposició armada siriana han acusat l'Iran de donar suport militarment, amb armes i efectius, a la repressió a Síria. Com a conseqüència, Washington s'ha oposat a la participació de l'Iran a les reunions internacionals sobre la situació a Síria, tot i la voluntat d'Annan de convidar Teheran.

stats