Síria
Especials 02/08/2012

Kofi Annan plega de mediador en la revolta a Síria

L'ex secretari general de l'ONU, Kofi Annan, havia estat nomenat per l'ONU i la Lliga Àrab el febrer del 2012

Ara
1 min
Kofi Annan, reunit dilluns amb Baixar al-Assad. EFE

BarcelonaEl secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha anunciat aquest dijous en un comunicat que l'actual mediador per Síria, Kofi Annan, deixarà el càrrec el 31 d'agost.

"Lamento profundament haver d'anunciar la dimissió de l'enviat de l'ONU i la Lliga Àrab per Síria, Kofi Annan", diu Ban Ki-moon en el text.

El secretari general de l'ONU ha assegurat que ja ha obert consultes amb la Lliga Àrab per trobar un successor a Annan i ha mostrat preocupació per la violència a Síria.

"Més vessament de sang no és el camí, cada dia que passa fa la solució més difícil, aprofundeix el patiment i comporta més perill per a la regió", ha dit Ban Ki-moon, que ha assegurat que les divisions que hi ha entre els països que integren el Consell de Seguretat "han fet la feina del mediador molt més difícil".

Des que va ser nomenat enviat especial per Síria al mes de febrer, Kofi Annan ha elaborat un pla de sis punts per posar pau entre el govern i els opositors sirians, que mai no s'ha arribat a implementar, ja que la violència no s'ha aturat.

stats