ELS MILLORS POETES CATALANS
Especials 14/09/2012

L'ARA, amb els millors poetes del XX

El disc Poetes musicat per Lluís Llach, que podreu aconseguir amb l'ARA aquest dissabte i diumenge, és el pròleg de la col·lecció Els millors poetes catalans del segle XX que arrenca el 23 de setembre

Ara
2 min
Lluís Llach va treure el 2004 el disc dedicat als seus Poetes preferits, que l'ARA ofereix per 9,95 euros.

BarcelonaLa poesia sempre ha estat present en el cançoner de Lluís Llach, però mai tant com a Poetes . El disc va néixer com a refugi del dolor provocat per la mort de Miquel Martí i Pol. En l'enterrament del poeta, Llach es va proposar retre-li homenatge amb un conjunt de recitals que aplegués alguns dels seus poemes musicats, com ara Valset per a innocents, Tom d'atzars, Ara mateix, Dona'm la mà i Roses blanques.

Aquestes cançons estarien en bona companyia. Llach també va incloure temes de poetes que Martí i Pol estimava: el seu admirat Josep Maria de Sagarra, Pere Quart, Salvat-Papasseit, Kavafis, Joan Fuster i Màrius Torres, així com cançons de Llach dedicades a autors que li eren tan propers com Josep Maria Espinàs, Maria Aurèlia Capmany i Eudald Solà. Poetes recull els recitals que Llach va fer el 2004 a la Sala Apolo, i constitueix un emocionant recorregut musical per alguns dels millors moments de les lletres catalanes.

Obres mestres de la literatura

Aquest dissabte i diumenge, l'ARA acostarà als quioscos aquest disc per només 9,95 euros. Serà un pròleg, una banda sonora immillorable per esperar l'inici de la nova col·lecció de l'ARA Els millors poetes catalans del segle XX . A partir del diumenge 23 de setembre, i durant 39 setmanes, es podran adquirir amb el diari els 42 volums d'una obra pionera i essencial. Per primera vegada es podrà gaudir en una sola col·lecció d'una panoràmica tan extensa de la poesia catalana. Noms com J.V. Foix, Vicent Andrés Estellés, Blai Bonet, Carles Riba, Espriu, Salvat-Papasseit, Joan Maragall, Sagarra, Miquel Martí i Pol, Joan Vinyoli, Marià Villangómez i Clementina Arderiu formen part de la nòmina d'autors dels quals la col·lecció recull diversos poemaris complets. Com explica Jordi Cornudella, editor d'Edicions 62 i curador de la col·lecció, "en el món contemporani, la continuïtat de la literatura catalana es va sostenir sobretot en la poesia". I ho demostra el fet que des de Solitud (1904) i La plaça del diamant (1962) "no apareix cap obra mestra de la novel·la que sigui d'autor català -diu-. En el mateix període, d'obres mestres de la poesia en surten ben bé una desena". I tots, els trobareu a la nova col·lecció de l'ARA.

stats