eurocopa
Especials 20/06/2012

L'Euro2012 arriba a la fase d'eliminatòries

Els vuit equips que van superar la fase de grups s'enfrontaran per un lloc a les semifinals del torneig

Jordi Mestre
2 min
Quarts de final de l'Eurocopa

BarcelonaLa fase de grups de l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna va finalitzar amb la disputa de l'última jornada del Grup D. Un cop emparellats els equips, els quarts de final queden definits de la manera següent:

República Txeca-Portugal

21 de juny, 20.45

Txecs i portuguesos repetiran el duel de quarts de final que els va enfrontar el 1996. Els lusitans, amb Cristiano Ronaldo al capdavant, voldran venjar la derrota d'aleshores: els txecs voldran convertir-se definitivament en la bèstia negra de l'equip de les 'quinas'. Cap dels dos equips ha aconseguit assolir les semifinals des de l'edició del 2004.

Alemanya-Grècia

22 de juny, 20.45

La poderosa selecció alemanya, la 'Mannschaft', es veurà les cares amb la rocosa Grècia en un duel carregat de morbo per les actuals circumstàncies polítiques i econòmiques d'Europa. L'enorme potencial i la competitivitat de l'equip alemany convertiria una victòria grega en un fet molt sorprenent, però a Grècia són experts a donar la campanada: l'any 2004, el seu estil ultradefensiu els va conduir al títol.

Espanya-França

23 de juny, 20.45

Duel de dos països veïns que comparteixen certa voluntat estètica en el seu futbol. La selecció espanyola, amb una majoria de jugadors blaugranes, defensarà la condició de campiona d'Europa i del món davant una França rejovenida després del mal tràngol que va suposar per als francesos la dolorosa eliminació a l'Euro'08 i al Mundial de Sud-àfrica.

Anglaterra-Itàlia

24 de juny, 20:45

Reedició d'un gran clàssic europeu que recorda els duels previs al Mundial'98, amb el famós penal de Gareth Southgate a la memòria dels britànics. L''azzurra' de Prandelli, un equip modern i flexible, s'enfrontarà a l'estil defensiu i gairebé arcaic que Roy Hodgson ha imposat a la selecció anglesa; Pirlo i Rooney es trobaran de nou en un camp de joc després de múltiples duels com a jugadors del Milan i el Manchester United.

stats