PRIMAVERA ÀRAB
Especials 01/03/2012

L'Exèrcit Sirià Lliure es retira dels barris assetjats de Homs

Les forces rebels abandonen Bab Amr per evitar més baixes civils i demanen ajuda humanitària urgent per a la població. L'exèrcit sirià diu que ha recuperat el control del barri

Agències
1 min
Ha començat a nevar a Homs. Cues al poble d'Al-Qusayr, a 5 km de la ciutat. REUTERS

BeirutL'Exèrcit Sirià Lliure, la força armada rebel que resistia contra el setge de Homs per l'exèrcit del règim, s'ha retirat del barri de Bab Amr, després de 26 dies de bombardejos i enmig d'una ofensiva per terra a gran escala. En un comunicat, assenyalen que es tracta d'una "retirada tàctica", per salvar la vida dels 4.000 civils que continuaven a les seves cases dins el barri i perquè no tenen prou armes per defensar-los. El comunicat reclama l'accés immediat de la Creu Roja per donar assistència als civils.

Un oficial militar del règim ha assegurat a AFP que les forces governamentals han recuperat el control sobre el barri. La BBC assegura que hi ha hagut un acord de rendició per evitar una repressió a gran escala. L'Exèrcit Sirià Lliure adverteix al govern que no faci mal als civils i amenaça amb una gran represàlia de l'oposició si hi ha una massacre.

stats