Revolta contra Al-Assad
Especials 08/08/2012

L'Iran reconeix que entre els ostatges capturats pels rebels sirians hi havia guàrdies revolucionaris retirats

El ministre d'exteriors assegura que no tenien cap paper militar i que eren a Damasc de pelegrinatge. Teheran ha demanat ajuda a Turquia, Qatar i Aràbia Saudita per alliberar-los

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Exteriors iranià, Ali Akbar Salehi, ha assegurat que en el grup de 48 ostatges segrestats dissabte per un grup rebel de Síria hi ha soldats i membres de la Guàrdia Revolucionària, el cos d'elit de Teheran, retirats. El ministre, que visita Turquia en una missió d'urgència per aconseguir l'alliberament dels ostatges, ha dit que cap dels segrestats tenia un rol militar actiu i ha repetit que es trobaven a Damasc en una visita de pelegrinatge a llocs sants del xiisme. L'Iran ha demanat a Turquia, Qatar i l'Aràbia Saudita que facin de mitjancers amb els rebels per aconseguir l'alliberament del grup.

Els rebels van difondre un vídeo en què acusaven els captors de ser membres de la Guàrdia Revolucionària enviats per Teheran en suport al règim d'Al-Assad contra la revolta. Els experts, però, tant per l'edat dels ostatges com pel fet que es deixessin capturar sense combat, ho dubten. Aclareixen, a més, que els carnets militars que mostra el vídeo són els que tenen tots els ciutadans iranians que han fet el servei obligatori.

stats